Home   |   Vakantiewoning   |   Omgeving   |   Foto's   |   Tarieven   |   Kalender   |   Reserveren
 
   
 
 


Home

Wij heten u van harte welkom op onze site!

Op de volgende pagina's vindt u inlichtingen die van belang zijn voor de verblijfsmogelijkheden en boekingen van de vakantiewoning. Om u een indruk te geven van de ligging en mogelijkheden doen wij ons best om u een zo compleet mogelijk beeld van huis en omgeving te schetsen.

Halverwege het historische La Roche en de bloemenstad Houffalize ligt het rustige dorpje Wibrin.  Omringd door bossen is Wibrin het vertrekpunt van talrijke wandelingen die leiden naar prachtige uitzichtpunten over de valleien van de Ourthe.  Niet alleen de wandelaar komt er aan zijn trekken, ook mountainbikers vinden er hun gading dankzij de vele uitgestippelde parcours.  Het nabijgelegen Houffalize is niet voor niets organistor van de wereldbeker mountainbike.  En voor de kinderen is er het recreatief centrum Houtopia.

Ook de naburige dorpjes Nadrin, met zijn geklasseerd gebied Le Hérou, en Achouffe, bekend om zijn ambachtelijke brouwerij La Chouffe, zijn zeker een bezoekje waard.  En niet te vergeten het meer van Nisramont.  Met een wateroppervlak van 47 ha een paradijs om te vissen en te kayakken.  Ook een wandeling rond het meer is zeker de moeite waard.

De veelzijdigheid van de streek stopt niet bij een verblijf in de zomer.  Ook de winter, met diverse schilderachtige besneeuwde ski- en langlaufpistes van Samrée (op 8 km) en Baraque de Fraiture (op 12 km), en de herfst, met zijn schitterende kleurenpalet, behoren tot favoriete vakantie perioden. Ook het voorjaar mag niet onvermeld blijven. De vogels zijn dan druk doende hun nestjes klaar te maken voor de op komst zijnde gezinsuit breiding en het jonge groen ontluikt aan struiken en bomen.

Kortom, de Ardennen zijn altijd een goede gelegenheid om te onthaasten of sportief bezig te zijn.

Adres vakantiehuis:
Grande Mormont 31 M
6666 Wibrin

Coördinaten GPS : N50.14803712439068 - E5.714333539010629

 

 

 
 
 

Adres vakantiewoning: Grande Mormont 31 M te 6666 Wibrin | Design by Ramone